“De boerderij” is gebouwd in 1915-1916, door G.W Wieberdink en zijn vrouw J.G. van Lochem uit Aalten. Het land bestond nog uit heideveld en alle grond bij hun boerderij heeft hij ontgonnen met de hand. (Spa en kruiwagen).

De boerderij is gebouwd in een toen slechte tijd ook wel crisis tijd genoemd. En dat kun je hier in de omgeving nog steeds zien aan de oude boerderijen die er staan, ze zijn allemaal gebouwd van kalkzand stenen, die toen goedkoper waren dan rode stenen.

De naam van de boerderij is afgeleid van hun achternaam Wieberdink, “de Wieber” .

De boerderij was een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw. Later heeft hun zoon Gerrit samen met zijn vrouw Stien het bedrijf voortgezet. Omdat Gerrit en Stien geen opvolger hadden, hebben ze door geboerd tot ongeveer 1976. Vanaf die tijd hielden ze voor de hobby nog een paar kalfjes en varkens. In 1994 heeft Gerrit zijn boerderij verlaten, zijn vrouw was inmiddels overleden. Gerrit heeft de boerderij toen verkocht aan zijn overbuurjongen Henk Vaags. Henk hield bij zijn oudershuis al wat hobby vee zoals schapen, een kalf, konijnen en een paard en dat heeft hij meegenomen naar “de Wieber”.